Talk:Jugoslavija komunizam

MyWikiBiz, Author Your Legacy — Wednesday July 17, 2024
Jump to navigationJump to search

My Work Page (radna stranica)

  • Google translate plus Peter Z. 09:32, 16 June 2011 (UTC):

A. Informacije iz iz Europske Javna rasprava na temu "Zločina počinjenih od strane totalitarnih režima", str 197 od Jugoslavenske Titove državne politike:

"Totalitarni strojevi-Spomenimo ukratko fašizma, nacional-socijalizma i titoizma u Italiji, Austriji i Sloveniji (bivše Jugoslavije) Tri kršćanske nacije, s nacionalističkim tendencijama, bilo je zaraženo s totalitarizmom silazak u barbarstvo je usporediv strukturnih elemenata:

  • zlouporabe nacionalnih osjećaja za provoditi rasne i klasne revolucionarne projekata;
  • Kult velike vođe, koji dopušta fanatika za ubojstvo, krađu i laž,
  • Diktatura jedne stranke,
  • Militarisation društva, policijske države - svemoćna tajne politička policija,
  • kolektivizam, podvrgavanje građanin totalitarne države, državnog terorizma sustavne zloporabe temeljnih ljudskih prava, agresivno preuzimanje vlasti i borbi za teritorij."


B. Etničko čišćenje Nijemaca i Talijana su bili obavljeni u Jugoslaviji. Duž dalmatinske obale talijanski se govorio stoljećima (npr Zadar), ovo više nije bio slučaj nakon 1945/46.

Napomena. Informacije iz genocida i zločina protiv čovječanstva - Jugoslavija Ed. Dina L. Shelton. Gale Cengage, 2005.:

Ubijanja s nastavlja i nakon rata, Titova vojska je preuzela osvetu na stvarne i pretpostavljeni neprijatelji. Britanske snage u Austriji su okrenuli leđa na desetke tisuća Jugoslavena u bijegu. Procjene se kreću od 30,000 do 55,000 ubijenih od proljeća do jeseni 1945.

Njemačke i mađarske zajednice, koji bili suučesnici u ratnom okupacijom, s brutalno tretirani, u nekim slučajevima do etničkog čišćenja. Folksdojcera naselja Vojvodine i Slavonije su u velikoj mjeri nestala. Možda 100.000 ljudi, polovica etničke njemačkog stanovništva u Jugoslaviji, pobjeglo u 1945., a mnogi koji su ostali morali su učiniti prisilnog rada, bili ubijeni ili kasnije otkupljeni od strane Zapadne Njemačke. Neki 20.000 Mađara iz Vojvodine je ubijeno je u odmazdi. Albanski pobune na Kosovu bili su potisnuti, zatvorenicima su bili poslati na marševa smrt prema obali. Procjenjuje se 170,000 etničkih Talijana pobjeglo u Italiju u kasnim 1940.-ih i 1950.-ih. (Sve ove slike su vrlo približne.)

Komunistički režim nakon Drugog svjetskog rata je prenošavao velike etničke populacije iz svog teritorija (Sovjetski Saveza je u Istočnoj Europi je također prenošavao velike etničke populacije). To bi objasnilo žena i djece u logore. Dizdar nadalje navodi da je 10.621 ratnih zarobljenika je umrlo u logorima. On tvrdi da su to referentne informacije iz vladinih Jugoslavenski dokumenata (Dizdar znanstvenog časopisa stranici 183/pdf stranicu 67).


  • Google translate:

A. Informacije o nekim od Titove vladine politike iz Europske Javna rasprava na temu "zločina počinjenih od strane totalitarnih režima" [35], str 197: (u organizaciji slovenskog predsjedništva Vijeća Europske unije i Europska komisija) "Totalitarni strojevi: Neka . Spomenimo ukratko fašizma, nacional-socijalizma i titoizma u Italiji, Austriji i Sloveniji (bivše Jugoslavije) Tri kršćanske nacije, s nacionalističkim tendencijama, bilo je zaraženo s totalitarizmom silazak u barbarstvo je usporediv strukturnih elemenata:. zlouporabe nacionalnih osjećaja za provoditi rasne i klasne revolucionarne projekata; Kult veliki vođa, koji dopušta njegov fanatika za ubojstvo, krađu i laž, Diktatura jedne strane, [36] Militarisation društva, policijske države - svemoguć tajne političke policije, kolektivizam, podvrgavanje građanin totalitarne države, državnog terorizma sustavne zloporabe temeljnih ljudskih prava, agresivno preuzimanje vlasti i borbi za teritorij.


B. Etničkog čišćenja, nakon Drugog svjetskog rata Kampovi & komunističke logora etničko čišćenje Talijana (fojbi masakre), , a Nijemci su obavljeni u Jugoslaviji. [32] [33 ] duž dalmatinske obale talijanski je rečeno stoljećima, ovo više nije bio slučaj nakon 1945/46. -Vidi ispod-Napomena B. Informacije iz genocida i zločina protiv čovječnosti Jugoslavije Ed. Dina L. Shelton. Gale Cengage, 2005: " Ubijanja nastavila i nakon rata, kao i Tito's pobjedu snage preuzele osvetu na njihove stvarne i percipiraju neprijatelja. Britanske snage u Austriji okrenuo leđa na desetke tisuća Jugoslavena u bijegu. Procjene se kreću od 30.000 do 55.000 ubijenih od proljeća do jeseni 1945. Native njemačkom i mađarskom zajednice, doživljava kao suučesnici u ratnom okupacijom, brutalno su tretirani, jednako u nekim slučajevima do etničkog čišćenja. Volksdeutsch naselja Vojvodine i Slavonije u velikoj mjeri nestalo. Možda 100.000 ljudi, polovica etničke njemačkog stanovništva u Jugoslaviji, pobjegao u 1945, a mnogi koji su ostali morali su se učiniti prisilnog rada, ubijeni, ili kasnije otkupljeni od strane SR Njemačke. Neki 20.000 Mađari Vojvodine ubijeno je u odmazdi. Albanski pobune na Kosovu bili su potisnuti, sa zatvorenicima poslao na smrt marševa prema obali. Procjenjuje se 170.000 etničkih Talijana pobjegao u Italiju u kasnim 1940-ih i 1950-ih. (Sve ove slike su vrlo približne.) [40] " Godine 1946 Jugoslavije Kampovi [41] [42] [43] [44] održano 117 485 folksdojcera (58 821 žena, 32 214 muškaraca i 24 422 djece). [45] Vidi-ispod- Napomena C. Informacije u nastavku je referenca iz Hrčak Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatska je g. Dizdar znanstvenog časopisa "Osim istraživanja problematike Bleiburga i Križnog puta masakrima." Napisao Zdravko Dizdar hrvatski povjesničar iz Hrvatskog instituta za povijest u Zagrebu. "Rad je posvećen 60. obljetnici tih tragičnih događaja predstavlja mali korak ka izradi poznatih podataka i donosi popis još nepoznatih i neobjavljenih izvornih dokumenata, uglavnom pripadaju jugoslavenskog vojnog i političkog Vlada 1.945 do 1.947. Među tim dokumentima su one uglavnom odnose na hrvatskom teritoriju, iako većina koncentracione logore i stratišta bili izvan Hrvatska, u drugim dijelovima Jugoslavije. Autor se nada da će se čitatelji dobiti cjelovitu sliku o događajima vezanim za Bleiburg i Put križa i patnje brojnih Hrvata, što je potvrđeno direktno u mnogim dokumentima, a odnosi se na izvršenje osobe ili cijelu skupinu ljudi, a ponekad i non-stop za dana. " Izjava na hrvatskom jeziku iz g. Dizdara znanstveni časopis: "Tako JE 18 I. 1946 u jugoslavenskimlogorima podrijetla 117,485 folksdojcera (58,821 Žena, 34,214 muškaraca i 24,422 djece).." (Dokument stranica 182/pdf stranicu 66). Transated: ...... "U 18/1/1946 u jugoslavenskom Kampovi bilo 117,485 folksdojcera (58 821 žena, 32 214 muškaraca i 24 422 djece). "